ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ….

 

Εδώ είναι ένα ερώτημα που με ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό, και αυτό έρχεται σε σχεδόν ΟΛΑ προπόνηση μαθήματα και τα εργαστήρια που έχω παρακολουθήσει:
«Αυτό που κάνει ένα μεγάλο προπονητή;»
Μπορώ να αισθανθώ την πίεση του αίματος μου Rising το γράψιμο μόνο.
Πριν από πολλά χρόνια, θα είχα συντάξει έναν μακρύ κατάλογο των ποιοτήτων ότι η μεγάλη προπονητές έχουν … αλλά όχι σήμερα.
Βλέπετε, όπως έχω ταξιδέψει στον κόσμο της εργασίας, παράλληλα με ένα ευρύ φάσμα των προπονητών, πολλοί από τους οποίους είναι στην κορυφή των αντίστοιχων τομέα τους, έχω αναγνώρισε ότι πολλοί προπονητές υψηλής απόδοσης είναι εντελώς εσφαλμένη ως προς τα χαρακτηριστικά που συχνά αποδίδουν υψηλές επιδόσεις.
Υψηλές τεχνικές γνώσεις; Δεν είναι πάντα σημαντικό.
Διοργάνωσε? Ακριβώς το αντίθετο.
Θετικός? Οχι.
‘Ανθρωποι άτομο?’ …. με τίποτα!
νοοτροπία ανάπτυξη; … Εύχομαι.
Μπορείτε να πάρετε την ουσία 🙂
Θα χρησιμοποιηθεί για να δείτε τον κόσμο coaching ως ένα παζλ, με τους προπονητές που είναι ελλιπής σε ορισμένες ποιότητες είναι «ατελής». Έχω τώρα μετακόμισε σε ένα μοντέλο «γρανάζια».
Τα περισσότερα γρανάζια που εργάζονται, τόσο πιο αποτελεσματικό το σύστημα λειτουργεί. Αλλά ακόμη και με λιγότερα γρανάζια (ή σε περίπτωση επιθυμητές ιδιότητες μας) το σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί, αν και δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Ο προπονητής μπορεί να εξακολουθούν να παράγουν αποτελέσματα, αλλά μπορεί να πάρει λίγο περισσότερη δουλειά, ή έχουν λίγα περισσότερα βραχώδεις δρόμους για να ταξιδέψουν για πρώτη φορά.
Σίγουρα, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι μεγάλοι προπονητές έχουν από κοινού, και είναι μεγάλη για να ονειρεύονται για το τι ποιότητες μια «πλήρης», ο προπονητής θα έχει, αλλά δεν πρέπει να είναι κάτω από την ψευδαίσθηση ότι «μεγάλη» προπονητές έχουν όλα αυτά.
Άλλωστε, τι σημαίνει να είναι ένα «μεγάλο» προπονητή ούτως ή άλλως;
Η κατάσταση του να είναι ένας πολύ καλός προπονητής παίρνει συχνά αποδίδεται σε έναν προπονητή ο οποίος παράγει αθλητές που κερδίζουν μετάλλια σε διεθνές επίπεδο. Αλλά είμαι συχνά λίγο πιο αδιάκριτο ( δεν λάθος αυτό για να είναι απαισιόδοξος ή κυνική ) ως προς το πώς ήρθε αυτά τα αποτελέσματα σχετικά.
Ένα λεωφορείο του οποίου η νίκη διεθνή μετάλλια του αθλητή, αλλά άφησε συναισθηματικά σπάσει δεν θα κερδίσουν την κατάσταση μου είναι ένας «μεγάλος προπονητής.» Αυτό θα μπορούσε να είναι αμφιβολία ότι είναι ένας μεγάλος «τεχνικός» για να είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Μια μεγάλη διαφορά.
Ούτε θα ήταν ένας προπονητής ο οποίος φυσικά ή τεχνικά «καταστρέφει» 40 γυμναστές, αλλά καταφέρνει να αποσπάσουν ένα μόνο μέσα στην πρώτη θέση.
Ίσως ένας πλούσιος έμπορος ναρκωτικών ξέρει πώς να κάνει χρήματα, αλλά θα ήθελα να αμφισβητήσει την ηθική τους και πιθανότατα δεν φαίνονται να τους με θαυμασμό. Πολύ με τον ίδιο τρόπο όπως και δω ανήθικη προπονητές, οι οποίοι αφήνουν ένα μονοπάτι της καταστροφής στο πέρασμά τους. Δεν παίρνουν την ψήφο μου, ακόμη και αν υπάρχουν μετάλλια για να ταιριάζει.
Μερικοί από τους καλύτερους προπονητές που ξέρω έχουν στην πραγματικότητα ποτέ δεν «διδάσκεται» σε ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης. Είναι ελίτ στη λειτουργία ενός ψυχαγωγικές γυμναστική τάξη ή μια τάξη γεμάτη παιδιά προσχολικής ηλικίας. Αυτό είναι μια τέχνη από μόνη της και απαιτεί μια μάζα της εμπειρίας και των δεξιοτήτων.
Έτσι, τι ΕΣΕΙΣ πιστεύετε; Θα ήθελα να ενδιαφέρονται για αυτό που αποδίδουν την ιδιότητα του να είναι μια «μεγάλη προπονητή» για να?
Hop για πάνω στην μου σελίδα στο Facebook  ή στείλτε μου ένα email στο nick@nickruddock.com  να επιτρέψτε μου να ξέρω🙂
Να έχεις μια καλή εβδομάδα!
Νίκος
  • Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ:

    Οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία που παρέχεται στην Ιστοσελίδα, εφαρμογή ή μέσω οποιασδήποτε άλλης μορφή διαβούλευσης συμπεριλαμβανομένων των emails ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ μόνο ενημερωτικούς σκοπούς και Manageme LIMITED ( «Manageme») δέχεται ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ή ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ είναι γενική ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ μόνο για καθοδήγηση και δεν πρέπει να θεωρηθούν ΩΣ αντικαταστείστε ΝΑ επαγγελματική ιατρική συμβουλή, φυσιοθεραπεία, αθλητική ψυχολογία Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ θεραπεία σπορ. Συμβουλές που παρέχονται είναι για γενική πληροφόρηση λόγους μόνο. ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ Manageme δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια, βλάβη ή ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. Manageme ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ με κανέναν τρόπο ότι οποιαδήποτε συμβουλή είναι κατάλληλη για το άτομο, προπονητή ή αθλητή ΕΡΩΤΗΣΗ. Φροντίδα θα πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε να λαμβάνεται υπόψη κάθε ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ συνθήκες που επικρατούν εκείνη τη στιγμή. Κάθε πληροφορία που παρέχεται ΑΠΟ Manageme ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ χρήση από ανήλικους, οι έγκυες γυναίκες, ή άτομα με οποιοδήποτε τύπο κατάστασης της υγείας. Κάθε πληροφορία που παρέχεται στην ιστοσελίδα, ΑΡΡ ή μέσω οποιουδήποτε ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ SUBECT στην ιστοσελίδα ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ.